Onze showroom is geopend Van 17 juni t/m 15 november 2019. Maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur

Afwijkende tijden, bijvoorbeeld ’s avonds, zijn op afspraak vanzelfsprekend mogelijk.

*Drukfouten/prijswijzigingen/uitverkocht voorbehouden. Minimale ordergrootte € 1.500,00 excl. B.T.W. of 25 pakketten per soort. Franco huislevering vanaf € 750,00 excl. B.T.W. op 1 adres in Nederland. (Waddeneilanden uitgezonderd)

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
RECEPTEN
Bereiding

 

ZO MAAK JE EEN HEERLIJK DESSERT:

  • Meng de chocoladesiroop en het amarenasap in een glas.

  • Schep om en om de kersen, wat stukjes cake en een lepel slagroom in het glas.

  • Schenk de koude koffie erover. ❄ Schep voorzichtig de laatste slagroom erop.

  • Garneer met chocoladevlokken op de slagroom.

 

Bron: Boekje Koffie & Co ARBU 858, Books Unlimited
 

SCHWARZWALDER KIRSCH MET KOFFIE

Door een combinatie van chocolade, kersen, koffie en room smaakt
dit dessert naar Schwarzwalder kirschtorte.

INGREDIËNTEN
  • 1 plak chocoladecake in stukjes

  • 30 milliliter chocoladesiroop

  • 30 milliliter stijfgeslagen slagroom

  • 180 milliliter koude espresso

  • Amarena’s (zure kersen) uit de pot 

  • eetlepel sap van de amarenakersen

OOSTERSE KIPPENSOEP MET NOEDELS EN GROENTEN
INGREDIËNTEN (4 PERS.)

 

INGREDIËNTEN

  • 2 kippenbouten

  • 1 stukje gemberwortel van 3 cm, in plakjes ? 1 ui, in stukken

  • 1 teentje knoflook, gepeld

  • mespunt vijfkruidenpoeder

  • 5 takjes koriander

  • peper, zout

  • 125 g Chinese mie

  • 1 struik paksoi, in repen

  • 100 g shiitake, in plakjes

  • 2 el sojasaus
     

TOPPING

  • 250 ml slagroom

  • 1 zakje klopfi x

  • 1 eetlepel suiker

  • Rood fruit zoals cranberry’s,

  • aalbessen, frambozen, granaatappelpitten

  • Poedersuiker

  • Muntblaadjes of rozemarijntakjes
     

MATERIALEN

  • Bakplaat met bakpapier, groot en klein bord, mixer

Bereiding

 

  • Was de kippenbouten en leg ze in een soeppan. Voeg 1 l water, de gemberwortel, de ui, de knoflook, het vijfkruidenpoeder, de koriander en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.

  • Houd de bouillon 45 minuten tegen de kook aan en neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon. Haal het vlees van de botjes en verdeel het in stukjes.

  • Breng de bouillon met de mie, het witte gedeelte van de paksoi en de shiitake aan de kook.

  • Kook de soep 5 minuten. Schep de kip en het groen van de paksoi door de soep en breng de soep op smaak met sojasaus en peper en zout naar smaak.

  • Warm de soep goed door.
     

Bron: Boekje Streetfood ARBU322, Books Unlimited

BYRIANI


Indiase rijstschotel met kip of lam 4 personen - Bereidingstijd 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gram gele rijst

  • 50 gram garneeramandelen

  • 300 gram kipfilet haasjes

  • 1 rode, groene en gele paprika ? 3 tenen knoflook

  • 2 kaneelstokjes

  • 15 gram verse koriander

  • 25 gram cashewnoten

  • 3 eetlepels geklaarde boter

  • 3 uien

  • 4 centimeter verse gember

  • 6 kardemompeulen

  • 3 tomaten

  • 50 gram grote rozijnen
     

OM DE WORTEL IN TE MAKEN:

  • 100 ml rijstazijn

  • 50 g suiker

  • snufje zout

Bereiding

 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  • Verhit een eetlepel geklaarde boter en bak de kipfilet haasjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit de rest van de geklaarde boter in dezelfde pan en bak de ui 5 minuten op hoog vuur.

  • Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen van 2 cm.

  • Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

  • Voeg de paprika, knoflook, gember, kardemom en kaneelstokjes toe aan de ui en bak 3 minuten mee.

  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat, met de deksel op de pan, op laag vuur 15 minuten stoven. Voeg peper en zout toe. Voeg de laatste 5 minuten de kipfilet haasjes toe.

  • Snijd de koriander fijn. Verwijder de kardemom en kaneelstokjes uit de pan.

  • Schep de rijst en de helft van de koriander door het mengsel.

  • Schep het gerecht op een grote schaal en garneer met de amandelen, cashewnoten, rozijnen en de rest van de koriander.
     

Bron: Boekje Wereldgerechten ARBU432, Books Unlimited

Bereiding

 

  • Kook 4 liter water met zout in een grote pan. Doe als het water kookt de spareribs erbij en zorg dat ze geheel onder water staan. Kook de spareribs gedurende 1.5 uur.

  • Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Schil en snipper de gember.

  • Doe de wokolie in een pan en bak de uien, knoflook en de gember mooi glazig. Strooi er de rietsuiker overheen en karamelliseer het tot een fraaie goudgele kleur. Roer er de appelcider,
    de azijn, de ketchup, de honing, de Worcestershiresaus, wat peper en de kaneelstokjes doorheen. Breng dit geheel aan de kook voor circa 15 minuten op
    een laag vuur.

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. ❄ Leg de spareribs op een met bakpapier
    beklede ovenbakplaat. Neem de saus van het vuur en bestrijk de spareribs rondom met de saus. Bak de spareribs ongeveer in 45 minuten gaar en krokant. Herhaal halverwege de baktijd het insmeren van de spareribs met de saus.

  • Serveer met het restant van de saus.
    Bron: Boekje Koken voor Kerels ARBU861, Books Unlimited
     

Bron: Boekje Koken voor Kerels ARBU861, Books Unlimited

 

Spareribs ALLEEN VOOR ECHTE MANNEN

DIT HEB JE NODIG VOOR 8 KERELS

  • 3 kilo spareribs

  • 4 flinke uien

  • 4 tenen knoflook

  • 1 stuk gember van circa 3 cm ? 1 flesje Jilz (appelcider)

  • 50 milliliter witte wijnazijn

  • 300 milliliter tomatenketchup

  • 100 gram vloeibare honing

  • 200 milliliter Worcestershiresaus ? 2 kaneelstokjes

  • 6 eetlepels wokolie

  • 75 gram rietsuiker

  • Bakpapier

  • Peper en zout