Onze showroom is geopend Van 17 juni t/m 15 november 2019. Maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur

Afwijkende tijden, bijvoorbeeld ’s avonds, zijn op afspraak vanzelfsprekend mogelijk.

*Drukfouten/prijswijzigingen/uitverkocht voorbehouden. Minimale ordergrootte € 1.500,00 excl. B.T.W. of 25 pakketten per soort. Franco huislevering vanaf € 750,00 excl. B.T.W. op 1 adres in Nederland. (Waddeneilanden uitgezonderd)

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
STIJLVOLLE EENVOUD

Eerste kerstdag, het is zover... Het bestek is gepoetst, de glazen glimmen in het licht van de kerstboom, het tafelkleed is gestreken en vanuit de keuken komen de lekkere geuren je al tegemoet. Laat de gasten maar komen!

 

Voor deze speciale dagen van het jaar is het leuk om aan de slag te gaan met het decoreren van je tafel. Maak er een echt feestje van! Je vindt hieronder een aantal

tips om je kersttafel in stijl te dekken:

 

  1.  Begin met het bedenken van het menu en bekijk welke kleuren mooi staan bij het eten dat je wil gaan serveren. Eten komt vaak het best tot zij recht op een mooi wit bord. Vraag van tevoren ook even bij je gasten na of je rekening moe houden met speciale voedselallergieën en of een van hen vegetarisch is.
     

  2. Ga op zoek naar een bijpassend tafelkleed, dat je over de tafel uitspreidt.
     

  3. Daarna verdeel je de borden voor het hoofdgerecht over de tafel, met hierop een bordje voor het tussen-gerecht en een bordje voor het voorgerecht of een kom voor de soep, zodat er een mooi torentje van serviesgoed op tafel ontstaat. Heb je niet genoeg van alles? Geen probleem, een combinatie van verschillend borden en glazen kan ook erg mooi zijn, zolang je maar in dezelfde sfeer en toon blijft. Leg naast ieder bord genoeg bestek voor iedere gang. Tijdens het eten werk je van buiten naar binnen, dus leg je het bestek dat als eerste gebruikt wordt netjes aan de buitenkant neer. Boven het bord leg je het bestek neer voor het dessert. Bedenk dan welke drankjes je wilt serveren. Zorg per persoon voor een waterglas, een glas voor de rode wijn en een glas voor de witte wijn. Zet verschillende kannen vers kraanwater (eventueel met een takje munt en een citroentje erin) op tafel en zorg voor mooie wijnkoelers met ijsblokjes
     

  4. Vind je het leuk om een tafelschikking te maken? Schrijf dan de namen van de gasten op labeltjes en knoop deze met een mooi lintje op het pootje van het wijnglas. Naar keuze kunnen de naamkaartjes per gang gewisseld worden, zodat je telkens naast een andere tafelgas plaatsneemt
     

  5. Versier de borden met een mooie witte decoratie en leg een witte roos bij elk bord. Plaats stijlvolle kandelaars met kaarsen op de tafel en steek ze aan. Zet sfeervolle achtergrondmuziek op en nodig je gasten uit om aan tafel te komen ...

 

Uit: Witte Winter, ISBN: 9789461442093 (ImageBooks Factory B.V.)