Onze showroom is geopend Van 17 juni t/m 15 november 2019. Maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur

Afwijkende tijden, bijvoorbeeld ’s avonds, zijn op afspraak vanzelfsprekend mogelijk.

*Drukfouten/prijswijzigingen/uitverkocht voorbehouden. Minimale ordergrootte € 1.500,00 excl. B.T.W. of 25 pakketten per soort. Franco huislevering vanaf € 750,00 excl. B.T.W. op 1 adres in Nederland. (Waddeneilanden uitgezonderd)

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
WIE IS WIE

Wim Böllermann algemene leiding

Suzette Levering

acquisitie / administratie

Karin Böllermann-Coelers

acquisitie / inkoop / verkoop / inpak

Sjaanie van Gogh

acquisitie / verkoop / inpak

 

Linda Scheppink

acquisitie / inkoop / verkoop / verzendingen

Hans Werther

fotograaf

https://www.hanswerther.nl/

Marty Verhees

grafisch ontwerper

https://www.bosreclame.nl/

WAT DOEN WIJ IN HET WEEKEND?

Luxemburg – Suzette Levering

Vorig voorjaar ben ik een weekendje naar Luxemburg geweest met mijn dochter. Ik heb ontzettend leuke jeugdherinneringen aan dit land en met name het plaatsje Diekirch, gelegen aan de rivier de Sûre. Maar ook aan het prachtige kasteel op de berg in Vianden en de intrigerende ruïne in Beaufort met mooi wandelgebied. Het was heel leuk om deze plaatsen uit mijn jeugd samen met mijn dochter nog eens te bezoeken. Luxemburg is een echte aanrader voor een weekend weg!

Amersfoort – Marty Verhees

Kunst, cultuur, shoppen, eten & drinken Amersfoort heeft het allemaal! Maak een stadswandeling door een middeleeuws decor; check de leukste winkels in de Krommestraat; kijk kunst in Flehite of KAdE; geniet van een speciaalbier op het Krankeledenplantsoen; voel de energieke bedrijvigheid in De Nieuwe Stad; ontdek wat de Lieve Vrouw je te bieden heeft en laat je verrassen in het Dierenpark.

Dublin – Hans Werther

Eerst Trinity College met een schitterende bibliotheek en een uitgebreide tentoonstelling over het Book of Kells. Een boek uit, waarschijnlijk , het jaar 800, prachtig geïllustreerd en gekalligrafeerd door Keltische monniken in de abdij van Iona en Kells. Een weinig bekend museum is Chester Beatty Library met mooie boekomslagen en druktechnieken uit Azië. In het Guinness Store House wordt uitgelegd hoe Guinness gebrouwen wordt. Op de bovenste verdieping met uitzicht over Dublin staat een pint Guinness voor je klaar. Na een boottocht over de Liffey is het tijd om de rest van de avond door te brengen in één van de de vele pubs met een Ierse band.

Londen – Linda Scheppink

We hadden verkering en toen nam mijn vriendje Gerard me mee naar Londen. Het was winter en koud, maar wat vond ik het geweldig! Eerst met de boot, dan met de trein om vervolgens in het dynamische Londen te arriveren. Het was in de hippietijd en Londen was het toen helemaal! Links rijden, Dubbeldekker bussen, Picadilly circus, Trafalgar square, waar de duiven uit m’n handen aten, Big Ben, Houses of Parliament, de Theems, de Tower en z’n brug, het maakte allemaal veel indruk op me. Mijn vriendje van toen is inmiddels al 45 jaar mijn echtgenoot en toen ik 60 jaar werd hebben we dat weekendje een keertje over gedaan. We zijn toen ook naar het British museum geweest.
Londen, dichtbij maar toch zo anders en steeds meer te zien, is nog mooier dan ik me herinnerde.

Parijs – Karin Böllermann

Het weekendje waar ik de meeste herinneringen aan heb is een weekendje PARIJS. Het was 1981 en Wim en ik, pas getrouwd, gingen naar Parijs. Dit was rond kerst en wij hebben toen de nachtmis in de Notre Dame gevolgd. In een woord: prachtig. Een groot jongenskoor was aan het zingen en dat klonk zo mooi in deze enorme indrukwekkende kerk. Ook de clochard, die naast ons stond op open versleten sandalen (en geloof me, het was echt koud) vergeet ik nooit meer. Hij kende elk psalm en zong uit volle borst mee. Wij ervoeren Parijs als een zeer levendige stad met veel diversiteit aan bezienswaardigheden. Ik hoop ook echt dat de in mei, voor een groot gedeelte, afgebrande Notre Dame weer in zijn oude glorie hersteld gaat worden.

Barcelona – Sjaanie van Gogh

5 jaar geleden werd ik 50 jaar en kreeg ik van mijn man Hans een reisje Barcelona. Voor de eerste keer in 21 jaar gingen we weer samen op pad zonder de kinderen. Alhoewel we ze echt wel misten hebben we samen heerlijk genoten. We hadden vanuit ons hotel uitzicht op de Sagrada Familia, in een leuke wijk vol restaurantjes en gezellige winkeltjes. Parque Guell vond ik echt geweldig! Voor een prachtig uitzicht moet je de steile berg Tibidabo op met de tram. Dan terug naar beneden wandelen en genieten van de prachtige huizen (ik ben gek op mooie architectuur) in de steile straatjes en langs de tuinen van het Koninklijk Paleis van Pedralbes. En natuurlijk lekker slenteren op de Ramblas, heerlijke tapas eten, cappuccino drinken op een terrasje en een ijsje halen op het strand. We hebben genoten van Barcelona en gaan zeker nog eens terug.

Rome – Wim Böllermann

Met een historisch monument op bijna elke hoek van de straat. De indrukken die dit op je maakt, hebben een aparte impact op de belevingssfeer, je waant je af en toe in de tijd van de oude Romeinen. Het zijn niet alleen de gebouwen en de architectuur maar ook waar de Romeinen reeds over konden beschikken zoals stromend water, badhuizen met verwarmd water maar zij waren ook de uitvinders van de munt en de kalender. Wanneer je door de stad loopt krijg je een beetje het gevoel mee wat het is om een inwoner te zijn van Rome. Mannen en vrouwen goed gekleed, flanerend over de Viale langs de volle terrasjes. Eten kun je het best doen in een zijstraat van de zijstraat van de winkelstraat, en daar waar veel locals zitten. Daar is het top en niet (te) duur. TIP: ga niet in de zomer, te druk, te warm...........